İlk Kez Yaptığım El Açması Börek 🎈

El açması börek

Uzun zamandır aklımda olan börek açma işini nihayet gerçekleştirdim. Sonuç beklediğimden çok daha iyi oldu. Ben artık canım istediğinde el açması börek yapabileceğim demekki


El açması börek


Hamuru için; 1 yumurta, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1/2 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu ve 4 su bardağı un kullandım. 

Açtığım bezelerin üzerlerine 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı karışımını fırçayla sürdüm. İç malzemesi olarak ben tuzlu, tam yağlı beyaz peynir kullandım ama siz istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Kıymalı, patatesli hatta balkabaklı olabilir örneğin. Un hariç diğer malzemeleri derin bir kapta karıştırdım, unu yavaş yavaş ekleyerek hamur haline getirdim. Hamurunuz yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. 

Yoğurduğum hamuru 12 parçaya böldüm. Bu parçaları yuvarlayarak açmak üzere hazırladım ve 10 dakika üzerini örterek beklettim. Unladığım masamda merdane ile tabak büyüklüğünde açtım. Üzerine tereyağı zeytinyağı karışımını fırçayla bolca sürdüm. Dört taneyi üst üste koyup en üste yağ sürmedim. 

12 bezeden 4 parça hamurdan oluşan 3 grup hazırladım. Gruplardan birini unlanmış masada merdane ile (oklava ile çok rahat açamadım acemiyim henüz) açabildiğim kadar yaklaşık 50 cm çapında açtım. Diklemesine ortadan ikiye kesip kestiğim yerin kenarına peynirleri yerleştirdim ve rulo halinde sarmaya başladım. Hazırladığım uzun ruloyu tepsimin ortasına yuvarlayarak yerleştirdim. 

Diğer hamurlarda da aynı işlemi uygulayarak sarığıburma ya da kol böreği gibi isimler verilen böreğimi tamamladım. Üzerine de kalan tereyağı zeytinyağı karışımından fırçayla sürdüm. Susamla süsledim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik turbo fırında alttan üstten verdiğim sıcaklıkla yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişirdim. Sonuçtan çok memnun kaldım. Fırına girene kadar yaptığım işlemleri yaklaşık 1 saatte tamamladım.  


El açması börek



24 Yorumlar

  1. Ohh Ellerine sağlık pek güzel görünüyor :) benim annemde dün yaptı hemde ıspanaklı Çok güze oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) ıspanaklı da yapıyorum bazen hazır yufkayla. onu da denerim birgün. size de afiyet olsun :)

      Sil
  2. Ellerinize sağlık Esra hanımcım çok güzel duruyor 🤗. Açma böreğin yeri ve lezzeti de başka oluyor afiyet olsun sevgilerimle ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Zehra Hanımcım sizin kadar olamasam da bu aralar hevesliyim mutfakta yeni tarifler uygulamada, denemeler yapıyorum :)

      Sil
  3. Ay nefis görünüyor annemin biz çocukken yaptığı börekleri anımsadımm :)) Ellerinize sağlık, sevgiler <3 :))

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık ne güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Çok lezzetli görünüyor, ağzım sulandı. :))
    Elinize sağlık ♥

    YanıtlaSil
  6. Ohh olsada yesek ,ellerine sağlık ablam .🌸😊

    YanıtlaSil
  7. Çok çıtır görünüyor el açması börek, elinize sağlık. Ben en çok kıymalı ve ıspanaklı severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, benim tercihim beyaz peynirli :)

      Sil
  8. Ellerinize sağlık leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil
  9. El açması börek gibisi yoktur elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Nefis bir el acmasi borek olmus canim💖

    YanıtlaSil
  11. El açması böreğin çok leziz görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. biz geldiğimizde de isteriz artık el açması börek :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM