Malzemeler:2 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 125 gr margarin (ben kutu margarin kullanıyorum), 1 çorba kaşığı kakao (istenirse 1 çay bardağı kakaoyu tüm hamura ekleyip kakaolu kek de yapabilirsiniz), 1/2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı un, istenirse ceviz.
Derin bir kaba margarini alıp toz şekerle çırptım.
Üzerine yumurtaları kırdım ve çırpmaya devam ettim.
Süt ekledim, kabartma tozu ve unu da ekleyip kek hamurunu hazırladım.
Ceviz ekleyecekseniz unla birlikte istediğiniz büyüklükte ekleyebilirsiniz. Kek hamurundan küçük bir kase ayırıp kakaoyu karıştırdım.
Beyaz olan hamuru yağlanmış kek kalıbına döktüm, üzerine kakaolu kısmını döküp bir çatalla diğer hamurla karıştırmaya çalıştım. Ne kadar karışırsa pişen kek o kadar desenli oluyor aslında. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirdim, benim fırınım turbo pişirme süresi sizin fırınınıza göre değişebilir. Soğuyunca kalıptan çıkardım ve dilimleyerek servis yaptım.
Yıllardır yaptığım kekler kabarmıyor neden bilmem. Yarın bu tarifi yapayım, yarın derken bugün yani neredeyse sabah oldu:)
YanıtlaSilSonucu muhakkak sizinle paylaşacağım.
Sevgiler
çok sevindim denemek istemenize Hüzün Sarisi inşallah güzel bir sonuç alırsınız, bazı tarifler söylediğiniz gibi kabarmıyor ama bu tariften ben çok memnunum, şimdiden afiyet olsun, sevgiler :)
SilBenim yaptığım kek daha sulu gibi oluyor sizinki baya yoğun benim kekleri pişmeme nedenini buldum sanırım :) takipteyim blogumada beklerim sevgiler :)
YanıtlaSilHarika
YanıtlaSilBenim ki de kabarmiyor
YanıtlaSilYorum Gönder