Unutkanlığı Yok Etmeye Faydalı Doğal Gıdalar


Yüksek oranda Omega 3 almak unutkanlığa çok iyi gelir. Omega 3 sadece kalp ve damar sağlığı için değil iyi bir ruh hali için ve unutkanlık için de çok iyi. B12 vitamini de unutkanlık için mükemmel. 

Soğuk ve derin denizlerin balıkları somon, uskumru, alabalık, ton ve ringa balığı gibi yağlı balıklar, kar yağdıktan sonra Karadeniz'de yetişen hamsi balığı hayvansal Omega 3 içeren bir numaralı gıda. Bu balıklar beyin fonksiyonlarının düzgün çalışmasına yardımcıdır. Omega 3 beyin için daha fazla oksijen sağlar eski detayların hatırlanmasını sağlar. Balık içerdiği protein ve aminoasitlerle hafızayı güçlendirir. Balık yemek daha hızlı düşünmeye de yardımcıdır. Omega 3 içeren balıkların düzenli tüketilmesi Alzheimer hastalığının oluşmasını da engeller.    


Kırmızı et içerdiği B12 vitamini açısından çok yararlı. Haftada 2-3 kez tüketilen kırmızı et, B12 düzeyinin yükselmesine ve unutkanlığın ortadan kalkmasına yardımcıdır.  


Yumurtanın içinde B12 vitamini var o yüzden yumurta unutkanlık için çok yararlı bir gıda. Serbest gezen tavuğun taze yumurtası olursa daha iyi. Yumurtanın içerdiği kolin isimli madde beyin hücresi üretiminde faydalıdır. Yumurtada bulunan aminoasitler, hücre fonksiyonlarını etkileyerek zihinsel ve beyinsel bozuklukları önler.  


Ceviz bitkisel Omega 3 ü taşıyan en önemli gıdalardan. Bu yüzden unutkanlığa ve hafızayı güçlendirmeye yardımcıdır. Günde 2-3 ceviz yemek yeterlidir.


Adaçayının insanın ruhsal dünyası ve hafızası üzerinde çok büyük etkisi var. Zaten adaçayının İngilizce karşılığının anlamı bilge çayı. Adaçayının zihni temizlediği ve hafızayı güçlendirdiği söylenir. Ruh halini iyileştirebildiği ve hem sağlıklı kişilerde hem de Alzheimer hastalarında dikkat ve hafızayı güçlendirdiği görülmüştür.  


Zeytinyağı adeta beynin yakıtı gibi. Zeytinyağını bolca tüketirseniz zeka ve hafıza konusunda büyük destek sağlarsınız. İçeriğindeki zengin E vitamini zihinsel kapasiteyi arttırır. Antioksidan özellik taşıyan E vitamini yaşlanmayla gelişen unutkanlığın oluşmasını engelliyor. Günde ortalama 5 yemek kaşığı zeytinyağı tüketilmesi öneriliyor.


Taze ve kuru biberiye, kekik dolaşımı canlandırıcı etki yapar. Biberiye beyne ve kalbe giden kanı arttırarak başta hafıza ve damar tıkanıklığı sorunları olmak üzere beyin ve kalbe dair hastalıkların önlenmesini de sağlar. 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye yaprağını bir fincan suya atıp kaynatarak biberiye çayı yapabilirsiniz. Daha iyi demlenmesi için 10 dakika kadar kaynattıktan sonra ateşin üzerinden alın ve demliğin kapağı kapalı halde 10 dakika kadar bekletin. 

Semizotunda da bitkisel Omega 3 ün en önemli kaynaklarırından biri. Düşünce gücünü çoğaltır. Kontsantrasyonun artmasına ve unutkanlığın azalmasına yardımcıdır. Salata ve sebze yemeği olarak tüketebilirsiniz.

Keten tohumunda Omega 3 var. Salatalarınıza eklediğiniz keten tohumu unutkanlık için faydalı bir gıdadır.


Cia tohumu da çok faydalı. İçeriğindeki manganez sayesinde unutkanlık problemlerinin ortadan kalkmasına yardımcıdır.  


Gül yağı ve biberiye yağı da hafızaya çok iyi gelir. Yatak odanızda gül olması ya da gül suyu kullanmak, gül yağı, biberiye yağı koklamak hafızanızın güçlenmesine yardımcı olup unutkanlığı önler.  


6 Yorumlar

  1. Alzheimer çağımızın hastalığı. Önerdiklerinin pek çoğunu tüketmeye gayret ediyoruz Esracığım :))

    YanıtlaSil
  2. Faydalı bir içerik olmuş, teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  3. Gül yağını ve biberiyeyi bilmiyordum. Benim için bu bilgi çok iyi oldu. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. çok sevdim bu yazıyı saol yaaa :) zeytinyağı hergün kullandığım için hafızam sağlam olabilir o zaman :)

    YanıtlaSil
  5. dengeli beslenmek gerçekten de çok önemli unutkanlığı yok etmek için

    YanıtlaSil
  6. İçlerinden bir tek balık yemiyoruz çünkü sevmiyoruz ama balık yağı arada alırız mutlaka.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM