Polisiye Severlere Ahmet Ümit Beyoğlu Rapsodisi


Bugünkü blog konuğum Ahmet Ümit'in Beyoğlu Rapsodisi adlı polisiye romanı. Ahmet Ümit romanlarını çok seviyorum, polisiye romanlar sürükleyici geliyor, ama bu roman ilk 300 sayfasında bana biraz vasat geldi. Roman kahramanlarının günlük hayatlarından bölümlerle geçti ilk 300 sayfa, ama sonrasında birdenbire heyecan arttı ve elimden bırakamadım finali öğrenmek için. 
Galatasaray Lisesi'nde tanışan 3 arkadaş Selim, Kenan ve Nihat'ın 40 lı yaşlarda hâlâ devam eden dostlukları, aileleri, Kenan'ın Beyoğlu'nda gerçekleşen cinayetleri canlandırdığı bir fotoğraf sergisi açmak için çalışmalara başlaması, bu çalışmalar sırasında karşılaştıkları iki cinayeti araştırmasıyla ortaya çıkan olaylar ve hiç ummadığım bir final. Ahmet Ümit yine şaşırttı beni Beyoğlu Rapsodisi'nin finalinde de.
İstanbul'un eski semtlerini detaylarıyla anlatan Ahmet Ümit Beyoğlu Rapsodisi'nde yine Beyoğlu'nun sokaklarını o kadar güzel anlatıyor ki sanki o sokaklardaymışsınız hissine kapılıyorsunuz. Ahmet Ümit kitaplarının çok sevdiğim özelliklerinden biri de eski İstanbul.
Benim kitabım cep boy, 551 sayfa. Everest Yayınları




23 Yorumlar

  1. Ahmet Ümit hem İstanbul sokaklarını, tarihini anlatıyor hem de cinayet çözüyor.Ben de severek okuyorum ama Beyoğlu Rapsoddisi'ni okumadım henüz.

    YanıtlaSil
  2. uzun zamandır Ahmet Ümit okumadığımı fark ettim. nedense pek öyle polisiye aramıyorum. ama okuyunca da hoşuma gidiyor işte :)

    YanıtlaSil
  3. Ahmet Ümit kitaplarını çok seviyorum. Birini bitirince başka kitabını okumak istiyor insan.

    YanıtlaSil
  4. Methini çok duydum ama okumadığım bir kitap, zaten maalesef ki, maalesef uzun zamandır kitap okumaya vakit ayıramıyorum bunda göz ve gözlüklerim büyük etkisi var, bir türlü gidemedim bilgisayar ekranı kendiliğinden ışıklı olduğu için çok rahat görüp, yazabiliyorum ama kitap okumak işkence:(((yeğenim bende kalırken bana kitap sayfalarına tutturulan minik lamba almış ama düşüyor, durmuyor sürekli lambayı tutmaktan kitaba kendimi veremedim kaldı o da öyle:(((halbuki çocukken ve gençken tam bir kitap kurduydum o yüzden bu halime çok üzülüyorum..

    ELine sağlık, ne güzel tanıtmışsın.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de değerli yorumun için çok teşekkür ederim, sosyal medya yüzünden ben de okumaya az vakit ayırıyorum ne yazık ki :)

      Sil
  5. Seninde dediğin gibi heyecanlanıp merak etmek için kitapta epeyce ilerlemek gerekiyor.Defalarca elime alıp bıraktıktan sonra tamamını okuyabildim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama bu kitapta heyecan 300. sayfada başlıyor :) o yüzden biraz elimde dolaştı diyebilirim ;)

      Sil
  6. Bizde polisiye kurgu denilince ilk akla gelen isim Ahmet Ümit. Beyoğlu Rapsodisini okuyalı epeyce oldu. Paylaşım ve çağrışım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de değerli yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Okumaya başlamıştım ama yarım bıraktım ne yazık ki, iyi ki hatırlattın Esracım en kısa sürede okuyup bitirmeliyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet başlar ağır gidiyor, ama bence devam et sonunu beğeneceksin İlknurcum :)

      Sil
  8. Harika bir öneri olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. Çok merak ettiğim bir eser ablacığım fakat elimdeki öncelik okunacak kitaplar o kadar birikti ki biraz zaman alacak okumam :( Emeğine sağlık ablam :)

    YanıtlaSil
  10. Ahmet Ümit hiç okumadım ama bir yerlerden başlamak istiyorum artık... Güzel bir öneri

    YanıtlaSil
  11. Ben de okuyacağım

    YanıtlaSil
  12. Turk yazar cok okumuyorum ama bunu merak ettim simdi❤

    YanıtlaSil
  13. Bayılırım polisiye hikayelere, alacağım ben de <3

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM