Soğuk Havalarda İçinizi Isıtın



Bir bardak sıcak suya 2 çay kaşığı kadar ince kıyılmış zencefilgillerden havlıcan kökü ekleyerek 15 dakika demleyin ve demini süzün. Tadı acı olduğundan ılındıktan sonra bal ekleyerek içebilirsiniz. 



Soğuk havaya çıkmadan önce dilinizin üzerine koyacağınız bir çay kaşığı toz tarçını su ile içmek kan akımının vücut yüzeyine doğru hücum etmesine destek olarak vücudun ısınmasına yardım ediyor. Toz tarçını susuz yutmaya çalışmak boğazınıza yapışabileceğinden tehlikeli olabilir. Ayrıca tarçını salebin üzerine ekleyebilirsiniz. Çaylarınızı kabuk tarçınla demleyebilirsiniz. 



Kırmızı acı biber kapsaisin maddesi içeriyor. Kapsaisin içeren bir yiyecek yedikten sonra daha fazla enerji harcanır. Sonucunda ise vücut ısısı yükselir, metabolik hız artar.



Dışarı çıkmadan 1 su bardağı ılık süte yarım çay kaşığı toz zerdeçal, çeyrek çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı tarçın ve bal ekleyerek içinizi ısıtabilirsiniz. 
Toz zencefil ve toz tarçını sıcak suda 10 dakika demleyerek çay olarak içebilirsiniz. 



Ihlamurun kurutulmuş çiçek ve yaprak karışımından 1 tatlı kaşığının üzerine 1 su bardağı kaynamış su ekleyin, 10 dakika demleyip için. 



Karabiberde bulunan piperin maddesi sinir sistemini uyararak vücudun ısı üretmesini destekliyor. Bu durum metabolik hızı da arttıyor. Tuz tüketimini azaltıp yerine yemeklerinize karabiber ekleyebilirsiniz. 


Fotoğraflar Google görsellerden alınmıştır.


18 Yorumlar

  1. Zencefil, karabiber ve acıbiber tüketimine yüksek tansiyonu olanlar dikkat etmeli.
    Güzel öneriler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eklediğin değerli bilgiler için teşekkür ederim +bahceperim :)

      Sil
  2. Ihlamur annem yolladi ama bir turlu posetten vazgecemiyorum cok tembelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. poşet çaylar pratik oluyor ama doğal hali en güzeli :)

      Sil
  3. Bu kış çok şükür hasta olmadım ama zencefil çok iyi geliyor bana

    YanıtlaSil
  4. Thanks for such great information. Very helpful.
    https://clickbystyle.blogspot.in/

    YanıtlaSil
  5. benim tercihim acı biber (küçük, fini biberi) iki tane attım mı fışıl fışıl ter attırıyor. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Herşeyin doğalı güzel ya. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  7. Lo que mas me gustan son las guindillas crudas ,ahora llevó mucho sin comerlas,entré el embarazo y la lactancia son casi 2 años, pero volveré a comerlas !me encantan!😋😋😋

    YanıtlaSil
  8. Tam kış günlerindeyken denenecek tarifler :)

    YanıtlaSil
  9. Soğuk sıcak demeden ıhlamuru seviyorum, öneriler için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  10. Tamda zamanında paylaşmıssınız, teşekkürler:) Bende sizi yemek siteme beklerim. Ziyaret edip bir yorum atarsanız çok mutlu olurum:)

    Elmalı kurabiye tarifi: http://yemek-ye.net/tarifler/elmali-kurabiye/

    YanıtlaSil
  11. ıhlamur kap ben :) içine 1 çubuk tarçında atıyorum. eğer kırıklığım varsa 2-3 damlada limon
    elinize sağlık çok güzel bir yazı

    YanıtlaSil
  12. Esra hanımcığım rahmetli annem de zerdeçalı çok överdi, demek doğruymuş. Çok teşekkürler bu faydalı bilgiler için.

    YanıtlaSil
  13. Özellikle hastayken zencefil, zerdeçal ve tarçın kullanıyorum gerçekten çok iyi geliyor . Tarçın'ın soğuk havalarda ısıttığını bilmiyordum dışarı çıkmadan deneyeceğim tam benlik o zaman ☺️

    YanıtlaSil
  14. piki aklımda olsuuun lokman hekiiim :)

    YanıtlaSil
  15. Ben zencefil bilirdim o zencefilgillerden havlıcan kökü müymüş?Ihlamur içine ince cips şeklinde kesip kullanıyorum ben.Dediğin gibi biraz acı tadı ama içine bal konulunca almıyorsun o tadı..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM