İstanbul'a Yakın Bir Tatil Beldesi - Erikli

Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba. Yaz olunca yazlığa gidip gelmelerimiz yüzünden bilgisayardan uzak kalıyorum. Mobil internet kullandığımızdan telefondan ya da tabletten internete girmek daha kolay oluyor. Mobilden bloga post girmek zor oluyor :) Takip ettiğim bloglara da yorum yazamadım sadece okuyabildim.

Yazlığımız Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Erikli'de. İstanbul'a yaklaşık 3.5 saat uzaklıkta. Otobüsle biraz daha uzun sürüyormuş sanırım. 



Büyük kumlu bir plaj ve çok temiz pırıl pırıl bir deniz mevcut. Denizin dalgalı olduğu günler az, genelde berrak ve sakin, oldukça sığ. Biz çok yakın olan Mecidiye'deki Askeri Kamp'a gidiyoruz genelde, şezlong, şemsiye, yiyecek hepsi var, tabi askeri kartınız olmak zorunda herkes giremiyor. Ama Erikli'de de plajda şezlong ve şemsiye kiralanan bölümler mevcut. 
Erikli küçük bir köye bağlı tatil beldesi. Ama kalmak isteyenlere otel, motel, pansiyon hatta kaç gün isterseniz kiralayabileceğiniz içinde her türlü eşyası bulunan yazlık evler var. Fiyatlar denize yakınlığına ve ayına göre değişiyor. En pahalı ve kalabalık ay Temmuz. 



Migros, A101, Bim gibi marketler ve küçük bakkallarda her ihtiyacınızı bulabiliyorsunuz. Çarşıda kasap, manav, balıkçı hepsi var. Ayrıca traktörlerle yakın köylerden üreticiler kendi ürünlerini sokak sokak gezerek satıyorlar, çok güzel domates, biber, salatalık gibi sebzeleri tazecik bulmak mümkün. 

Yakın köylere gidip yeni sağılmış süt, ekşi mayalı ekmek, tarhana, gezen tavuk yumurtası gibi yiyecekleri de satın alabilirsiniz.


Gece eğlencesi isteyenlere çarşıda birkaç eğlence mekanı da var. Gitmediğim için detaylı bilgim yok.Bisikletçilerde kiralık, çeşitli modellerde bisikletler var. Özellikle üç tekerlekli arkası koltuklu olanlar ve elektrikli bisikletler ilgi görüyor.En kalabalık zamanı Temmuz ayı. Haziran başı ve Ağustos sonu Trakya olduğu için hava özellikle akşamları serin oluyor. Ama mis gibi de kokuyor.  Erikli özellikle aileler için çok uygun, mütevazi bir tatil beldesi. 
 

16 Yorumlar

  1. Dönüşler başladı artık kış moduna giriyoruz :) Erikliyi çok severim biz de Enez deyiz arasıra Mecidiye ye kampa geliyoruz çok güzeldir Saroz her sahili ayrı güzel ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaz kısa geldi bana, çok çabuk geçti, Enez'e birkaç kez gittim ve denize girdim çok güzeldi. İstanbul'a yakın en güzel sahiller.

      Sil
  2. İstanbuldan kaçıp arada güzel vakit geçirmek için ne güzel olurduu :)) Zaman o kadar çabuk geçiyo ki hangi ara Hazirandaydık hangi ara Eylül ayını yarıladık anlayamıyor insan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah gelecek yıl gidersiniz, ben de bu yazın nasıl geçtiğini anlayamadım :)

      Sil
  3. Ne kadar güzel bir yermiş, haberdar ettiğiniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Harika bir yermiş, sayenizde biraz geç keşfettim sanırım ama mutlaka aklımda olsun. Deniz pırıl pırıl... İstanbul'a da yakın haftasonu kolay kaçarız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haftasonu kaçamakları için ideal bir tatil yeri :)

      Sil
  5. Erikli'yi daha önce duymuştum.Çok güzel bir yer olduğunu biliyorum gitmek nasip olur inşallah bir gün .Yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah gelirsiniz, sakin bir tatil arayanlara çok uygun bir yer.

      Sil
  6. Çok huzurlu bir yere benziyor,teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. huzurlu, ailenizle tercih edeceğiniz bir yer, rica ederim :)

      Sil
  7. Keşanlı arkadaşım var ondan çok duydum Erikliyi. Çok güzel bir yere benziyor ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle deniz çok güzel, temiz ve sakin.

      Sil
  8. Deniz çok güzel görünüyor. Gidip görmeyi çok isterdim ama İzmir'e biraz uzak sanırım =). Yine de belki bir gün gelip görmek nasip olur =) Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir'e çok uzak değil aslında, yolunuz düşerse gezmenizi tavsiye ederim, sevgilerimle :)

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM