Çok Lezzetli Nişastalı Un Kurabiyesi (Kurabiyecimiss Zehra Ertuğru'nun tarifi)


Bugün çok lezzetli bir un kurabiyesi pişirdim. Tarifini kısa süre önce çok sevgili blogger dostum Zehra Ertuğru'nun blogundan not etmiştim. Un kurabiyesi herkes tarafından sevilen, malzemesi az ama lezzeti bol bir lezzet. Üstelik kolay kolay bayatlamıyor. 
Malzemeleri ise şöyle :1 kutu 250 gr'lık Becel yumuşak margarin, 6 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 7 yemek kaşığı pudra şekeri, aldığı kadar un. 
Margarin, pudra şekeri ve vanilyayı derin bir kapta yoğurun. Nişasta, kabartma tozu ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyin. Yumuşak çok güzel bir hamur oluyor. Zehra Hanım hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletip arkasından iki poşet arasında açıp kalıplarla kesmişti. O şekilde de yapabilirsiniz. Ben buzdolabında bekletmeden doğrudan elimle yuvarlayarak klasik kurabiye şekli verdim. Unlanmış tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış turbo fırında 200 derecede yaklaşık 15 dakika pişirdim. Pişirme şekli ve zamanı fırından fırına değişebilir. Sıcakken üzerlerine süzgeçle pudra şekeri serpiştirdim.   


12 Yorumlar

  1. En sevdiğimmmm ya canım çekti hemen yapıcam ellerinize sağlık😊

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim kurabiyedir :) Ellerine sağlık çok güzel görünüyor Yarın fırsat bulursam denerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, şipşak hazırlanıveriyor, şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  3. Elinize sağlık Esra hanım.İlk fırsatta bende denemek istiyorum ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Filiz Hanım, şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  4. Esra hanım çok teşekkür ederim ne kadar güzel anlatmışsınız, ne güzel hitap etmişsiniz bayıldım 🤗. Dost ne güzel bir kelimedir ki sizin bana bu şekilde hitap etmeniz inanılmaz bir mutluluk verdi 💕. Kurabiyeler harika görünüyor ellerinize, emeğinize sağlık. Gerçekten nefis kıyır kıyır bir kurabiye tarifime gösterdiğiniz ilgi için de ayrıca teşekkür ederim, denemiş olmanız ve sayfanız da ona yer vermeniz çok güzel bir incelik 😊. Sevgilerimle 💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yüzyüze henüz görüşmesek de sizinle kısa da olsa yorumlarda konuşmak çok güzel Zehra Hanım, güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, sevgilerimle :)

      Sil
  5. Çok az malzeme gercekten . Güzel görünüyorlar elinize saglik 😊

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık, uzun zamandır yapmamıştım...

    YanıtlaSil
  7. Nefis kurabiyeler canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM