Çocukluğumun en sevdiğim sütlü tatlılarından biri olan pirinç unlu muhallebiyi yaptım bugün. Birazda dibi tutarsa ortaya çıkan lezzete bayılıyorum.
1 litre (5 su bardağı) süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı pirinç unu, üzerini süslemek için tarçın ve istediğiniz kuruyemiş (fındık, fıstık vb.)
Toz şeker ve pirinç ununu bir tencereye koyup karıştırın. Üzerine soğuk sütü döküp sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Üzeri göz göz olunca altını kapatıp kaselere boşaltın. Kaselerdeki muhallebilerin üstü kaymak tutunca istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun 😍
Ellerinize sağlıkl😊
YanıtlaSilçok teşekkür ederim Kübra Hanım :)
Silyemeyi pek severim ama muhallebi un helvası ve buna benzer şeyleri bir türlü beceremiyorum topak topak bişiler ortaya çıkıyor sizinki güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilönce şekerle pirinç ununu karıştırıp sütü sonra ekleyince topaklanma önleniyor, sonrasında da aralıksız karıştırırsanız problem olmuyor, teşekkür ederim :)
SilÇok severim muhallebiyi pirinç unlusunu da ayrı severim :). Çok güzel görünüyor, sunum harika olmuş Esra hanımcım ellerinize sağlık :) Sevgilerimle ❤
YanıtlaSilgüzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Zehra Hanımcım, beğenmenize çok sevindim, sevgilerimle :)
SilOh mis gibi afiyet olsun Esra hanımcım bizim evde de böyle hafif tatlılar tercih edilir.
YanıtlaSilBende daha Pazar günü yapmıştım :) Sanırım bu aralar muhallebi günümüz:) Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor, afiyet olsun :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim, size de afiyet olsun :)
Silçok teşekkür ederim, size de afiyet olsun :)
Silgreat post!!! have a good day!!!!👌👌👌💚💚💚
YanıtlaSilthanks :)
SilKızımda çok sever nefis:))
YanıtlaSilafiyet olsun kızınıza :) teşekkür ederim :)
SilÇok severim. Elinize sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
SilBlogunuz benimle aynı yeni sayılır, hayırlı olsun bana da beklerim
YanıtlaSilhttp://gezgiccift.blogspot.com.tr/
Yorum Gönder