Bir bardak sıcak suya 2 çay kaşığı kadar ince kıyılmış zencefilgillerden havlıcan kökü ekleyerek 15 dakika demleyin ve demini süzün. Tadı acı olduğundan ılındıktan sonra bal ekleyerek içebilirsiniz.
Soğuk havaya çıkmadan önce dilinizin üzerine koyacağınız bir çay kaşığı toz tarçını su ile içmek kan akımının vücut yüzeyine doğru hücum etmesine destek olarak vücudun ısınmasına yardım ediyor. Toz tarçını susuz yutmaya çalışmak boğazınıza yapışabileceğinden tehlikeli olabilir. Ayrıca tarçını salebin üzerine ekleyebilirsiniz. Çaylarınızı kabuk tarçınla demleyebilirsiniz.
Kırmızı acı biber kapsaisin maddesi içeriyor. Kapsaisin içeren bir yiyecek yedikten sonra daha fazla enerji harcanır. Sonucunda ise vücut ısısı yükselir, metabolik hız artar.
Dışarı çıkmadan 1 su bardağı ılık süte yarım çay kaşığı toz zerdeçal, çeyrek çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı tarçın ve bal ekleyerek içinizi ısıtabilirsiniz.
Toz zencefil ve toz tarçını sıcak suda 10 dakika demleyerek çay olarak içebilirsiniz.
Ihlamurun kurutulmuş çiçek ve yaprak karışımından 1 tatlı kaşığının üzerine 1 su bardağı kaynamış su ekleyin, 10 dakika demleyip için.
Karabiberde bulunan piperin maddesi sinir sistemini uyararak vücudun ısı üretmesini destekliyor. Bu durum metabolik hızı da arttıyor. Tuz tüketimini azaltıp yerine yemeklerinize karabiber ekleyebilirsiniz.
Fotoğraflar Google görsellerden alınmıştır.
Zencefil, karabiber ve acıbiber tüketimine yüksek tansiyonu olanlar dikkat etmeli.
YanıtlaSilGüzel öneriler. :)
eklediğin değerli bilgiler için teşekkür ederim +bahceperim :)
SilIhlamur annem yolladi ama bir turlu posetten vazgecemiyorum cok tembelim
YanıtlaSilpoşet çaylar pratik oluyor ama doğal hali en güzeli :)
SilBu kış çok şükür hasta olmadım ama zencefil çok iyi geliyor bana
YanıtlaSilThanks for such great information. Very helpful.
YanıtlaSilhttps://clickbystyle.blogspot.in/
benim tercihim acı biber (küçük, fini biberi) iki tane attım mı fışıl fışıl ter attırıyor. Emeğinize sağlık.
YanıtlaSilHerşeyin doğalı güzel ya. Teşekkürler paylaşım için.
YanıtlaSilLo que mas me gustan son las guindillas crudas ,ahora llevó mucho sin comerlas,entré el embarazo y la lactancia son casi 2 años, pero volveré a comerlas !me encantan!😋😋😋
YanıtlaSilTam kış günlerindeyken denenecek tarifler :)
YanıtlaSilSoğuk sıcak demeden ıhlamuru seviyorum, öneriler için teşekkürler:)
YanıtlaSilTamda zamanında paylaşmıssınız, teşekkürler:) Bende sizi yemek siteme beklerim. Ziyaret edip bir yorum atarsanız çok mutlu olurum:)
YanıtlaSilElmalı kurabiye tarifi: http://yemek-ye.net/tarifler/elmali-kurabiye/
ıhlamur kap ben :) içine 1 çubuk tarçında atıyorum. eğer kırıklığım varsa 2-3 damlada limon
YanıtlaSilelinize sağlık çok güzel bir yazı
Esra hanımcığım rahmetli annem de zerdeçalı çok överdi, demek doğruymuş. Çok teşekkürler bu faydalı bilgiler için.
YanıtlaSilSizi mimledim 😊 Sevgiler
YanıtlaSilÖzellikle hastayken zencefil, zerdeçal ve tarçın kullanıyorum gerçekten çok iyi geliyor . Tarçın'ın soğuk havalarda ısıttığını bilmiyordum dışarı çıkmadan deneyeceğim tam benlik o zaman ☺️
YanıtlaSilpiki aklımda olsuuun lokman hekiiim :)
YanıtlaSilBen zencefil bilirdim o zencefilgillerden havlıcan kökü müymüş?Ihlamur içine ince cips şeklinde kesip kullanıyorum ben.Dediğin gibi biraz acı tadı ama içine bal konulunca almıyorsun o tadı..
YanıtlaSilYorum Gönder