İştah Kesici Yiyecekler


Salatalığı kabuklarıyla incecik dilimleyip üzerine kıyılmış dereotu serpin. Kalorisi yok denilecek kadar azdır ve tok tutar.

Karnabahar ve brokoliyi kısa süre haşlayıp yoğurtla tüketebilirsiniz. Lif açısından oldukça zengindir ve uzun süre tok tutar. 

Mürdüm eriğini biraz tarçınla haşlayın. Tatlı ihtiyacınızı karşılar.

Taze fasulyeyi 20 dakika suda haşlayarak sirke, karabiber ve tuz ekleyin. 

Ananası doğrayıp blenderdan geçirin. Evde hazırladığınız kefiri ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur. Selülit oluşumunu engellemede etkilidir. 

Ara öğünlerde 2 tane kuru erik yiyin. Kan şekerinin düşmesini engeller. Bir tanesinde 8 kalori vardır. 

Kahvaltıda haşlanmış yumurta yiyin. Hem tok tutar hem de içerdiği triptofan ile neşe verir. 

1 demet maydanozu blenderdan geçirip haşlanmış sebze suyuyla karıştırın. 1-2 damla acı biber sosu ekleyerek için. Yağ yakımını hızlandırır.

Kırmızı elmayı kıyılmış ceviz tarçın ve yarım çay kaşığı balla karıştırın. Tok tutar, bağırsakları çalıştırır.

Yağsız kaşar peyniri dilimleyip üzerine 1 yemek kaşığı sirke dökün. 

Birkaç enginarı 1 doğranmış soğan, karabiber ve limon suyu eklenmiş suda haşlayın. Ayrı bir yerde 1 çay kaşığı bal, bir tutam kekik ve biraz limon suyunu kaynatın. Enginarları suyundan süzüp ikinci karışıma atın biraz pişirip çıkarın. 

Kahvaltıda rendelenmiş armut, 2 kaşık yoğurt ile yulaf kepeğini karıştırın. Tok tutar. 

Yarım portakal, biraz ıspanak yaprağı, 2 kaşık yoğurt, tuz ve karabiberi karıştırın.

Taze sıkılmış meyve suyunun içine soda ekleyin. Magnezyum ihtiyacınızı karşılayacak, doyuracaktır.

Bezelye çorbası ile iştahınız kapanacaktır. İçeriğindeki albümin iştah kapatıcıdır.

İçine limon ya da yeşil elma dilimleri atılmış bir bardak soğuk su atıştırma isteğinizi engeller. 

Bir bardak yeşil çay için. Acıkmanıza neden olan hormonların salınımını baskılar. 

Tarçın insülin dengesini sağlayarak iştahınızın açılmasına engel oluyor. Tatlı yeme isteğine de engel oluyor. Çayınızın içine çubuk tarçın koyup içebilirsiniz. 

Sarı leblebi midedeki açlığa götüren mide asitlerini azaltıyor.

Badem içindeki lif, vitamin, mineraller ile omega 3 yağ asitleri nedeniyle fazla abartmadan tüketilmesi gerekenlerden. 

Avokado içindeki yağlarla iştahı kontrol eder, yağ yakımına yardımcıdır. 

Pul biber tüketen insanlarda tüketmeyenlere göre doygunluğun daha uzun sürdüğü kanıtlanmıştır.

Keten tohumu, içindeki lif, omega 3 ve proteinle uzun süre tok tutar. Yoğurda keten tohumu ekleyerek tüketebilirsiniz. 

Taze ya da toz zencefili yemeklerine ekleyerek açlık hissinizi yok edebilirsiniz.

Ayvayı incecik dilimleyip atıştırmalık yapabilirsiniz. Çiğnemesi zor olduğundan oyalanmanıza ve tok hissetmenize yardımcı olur. 

Öğün aralarında dişlerinizi fırçalayarak atıştırma hissini engelleyebilirsiniz.

Acıktığınızı hissettiğinizde bir bardak su içip 10 dakika bekleyin. Susamak da açlık gibi hissedilebilir. 

27 Yorumlar

  1. Ya da en sevmediğiniz yemeği pişirin. Oldukça az yediğinizde bile tok gibi hissediyorsunuz. 😊
    Güzel bilgilerdi. Teşekkürler, deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı bir yazı olmuş. Paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Bu güzel önerileri not alalım, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. yaz öncesi çok güzel bir yazı olmuş canım ....

    YanıtlaSil
  5. Çok faydalı bilgiler sağol canım benim.

    YanıtlaSil
  6. Keten tohumu,yumurta,minik turp ve tere yedeiğim zaman uzun süre acıkmıyorum kesinlikle...

    YanıtlaSil
  7. çok şeyi doğru yaptığımızı görünce şaşırdım; "demek ki eskilerden doğruyu yapmak için gayret gösteriyormuşuz" demekten kendimi alamadım. :)

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel bilgiler paylaşmışsınız, hepsini not edip denemeye başlıcam en kısa zamanda. Hem sağlıklı olmak, hemde mideyi çöplük olmaktan kurtarmak lazım 🤗😚

    YanıtlaSil
  9. Faydalı bilgiler icin teşekkürler. Bazilarini not aldım :)

    YanıtlaSil
  10. Guzel fikirler fakat benim iştahımi hic bir sey kesemez:))

    YanıtlaSil
  11. Bu yaziyi hemen kaydedicem diyet artik bir yasam bicimi bende kalemine saglik

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel bir öneri listesi olmuş. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  13. Karnabahar ve brokoli ne yazık ki uzun süre tok tutmuyor :(

    YanıtlaSil
  14. oooooo iyi bilgii işe yarar buuuu :)

    YanıtlaSil
  15. Şu anda o kadar ihtiyaç duyduğum bilgilerki bunlar❤ teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Çok faydalı bilgiler keşke uygulasak teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  17. Özellikle sebzeler iştah kesme konusunda ne kadar başarılı bilmiyorum ama tok tutma konusunda çok ta başarılı değiller..Ama hepsi sağlık deposu, o ayrı konu...

    YanıtlaSil
  18. Badem, ayva ve pul biber sürekli
    tüketirim. Kişiye göre değişebiliyor. Bir de yeşil elma, top karabiber ve limon kaynatır. İyi bir yağ yakıcıdır.

    YanıtlaSil
  19. Avokado sarı leblebi ve ayva yedigimde gerçekten hemen acıkmıyorum. Ama diğerlerini bilmiyordum.Güzel tavsiyelerdi teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  20. benim önce gözüm doymalı :))

    YanıtlaSil
  21. her gün muz ve çikolata yiyiom iştahım açılıyoooo :)

    YanıtlaSil
  22. Çoğu çok sevdiğim şeyler elma, haşlanmış yumurta, sarı leblebi...
    Eline sağlık Esra'cığım.:)

    YanıtlaSil
  23. Tienes un trabajo estupendo en tu blog,espero que estemos en contacto!Que tengas feliz tarde!!!❤💛💙

    YanıtlaSil
  24. Estupendos productos!!!Buenas noches precios@!!❤💛💙

    YanıtlaSil
  25. iştahımı kesebilecek bir yiyecek olduğunu pek sanmıyorum :) ama yine de deneyeceğim...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM