Baobab Yağı Ne İşe Yarar




Baobab ağacını duymuş, özellikleri itibariyle çok sevmişimdir. Baobab yağı da Baobab ağacının meyvesinin tohumlarından soğuk sıkımla elde edilen bir yağ. 


Yüksekliği ile tanınan Baobab ağacı Afrika ve Asya'da tropikal bölgelerde yetişiyor. 30 metreye kadar büyüyebiliyor, şekli de diğer ağaçlardan farklı hemen farkediliyor. 



Birçok türü olan ve ebegümecigiller familyasından olan Baobab ağacının tohumlarında A,C,D ve E vitaminleri bulunuyor bu nedenle de yağı çıkarılarak birçok yerde kullanılıyor. Baobab yağında aminoasit, betakaroten ve tartarit asit de var. 


Gerçek Baobab yağı cilt tarafından çok çabuk emilir ve ışıl ışıl bir cilt oluşturur, yağlı görünüm bırakmaz, sahtesinden bu şekilde ayırt edebilirsiniz. 



Baobab Yağının Faydaları


Kuru cilde mükemmel bir etki gösterir, besler ve nemlendirir. Ayrıca cilt için doğal bir temizleyicidir.

Saç derisini besleyerek dökülmesini önler.


Saçların uzamasına yardım eder. Saçların, kirpiklerin ve kaşların gürleşmesine de yardımcı, 1 yemek kaşığı Hint yağı ve 1,5 çay kaşığı Baobab yağını karıştırarak uygulayabilirsiniz.


Sedef ve egzama gibi deri hastalıklarında faydalı.


Yara izlerinin tedavisinde etkili. Vücutta oluşan çatlakların izlerine de iyi geliyor.

Cildin elastikiyetini arttırıyor böylece erken yaşlanmayı önlüyor. Bol C vitamini içerdiğinden kolajen üretimini artırıyor. Yüzünüze süreceğiniz 2 damla baobab yağını masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Cildi nemlendirmek için 1 tatlı kaşığı Baobab yağı ile 1/2 çay kaşığı üzüm çekirdeği yağını karıştırıp içine 10 damla lavanta yağı, 5 damla çay ağacı yağı ekleyerek ve cildinize uygulayın.

Cilt lekeleri için, 10 ml Baobab yağı ile 10 ml pirinç kepeği yağını karıştırarak uygulayabilirsiniz.

Çatlamış dudaklara bir damla sürülerek beslenmesi sağlanır.

Göz altlarında oluşan torbalanmalar için, 3 tatlı kaşığı Baobab yağı, yarım çay kaşığı bal mumu, 3 damla havuç yağı ve 3 damla sardunya yağını bir cam kutuda krem haline getirip sabah akşam kullanabilirsiniz.

Güneş yanıklarında hem tedavi ediyor hem de acımasını engelliyor. 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını 2 çay kaşığı Baobab yağı karıştırarak uygulayabilirsiniz.

Diş eti tedavisinde de kullanılır, ağrıda ve iltihaplı diş etlerinde etkilidir.

Tırnakları güçlendirir kolay kırılmasını önler.

Vücut masajı için  3 yemek kaşığı baobab yağı, yarım fincan jojoba yağı ve 20 damla lavanta yağını karıştırarak bir şişede iyice karıştırarak uygulayabilirsiniz.

5 Yorumlar

  1. Esra hanım baobab yağını ilk defa duydum ne kadar çok faydası var. Sedef hastalarına önermek lazım.

    YanıtlaSil
  2. Ayyy harika bir yağmış... Çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
  3. aktarda mı satılıyo ilk duyduum iyimiş yaa :)

    YanıtlaSil
  4. baobab yağını duymuştum ama hiç görmemiştim ve açıkçası faydalarını da bilmiyordum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM