Balıktan sonra neden helva yenir biliyor musunuz?
Kalp dostu Omega-3 yağ asitlerinden zengin olan balık iyot, demir, çinko gibi mineraller içeriyor. Aynı anda hepsini vücuda almak sindirim sistemini rahatsız edebilir, balıktan sonra yenilen helva, sindirim sisteminin rahatlamasını ve çalışmasını sağlar.
Neden Helva ?
Sütlü tatlılar balığın bayat olması ihtimaline karşı tüketilmemelidir. Şerbetli tatlılar da şeker oranının yüksekliği nedeniyle tercih edilmemelidir.
Bu nedenle geriye kalan en sağlıklı tatlı helvadır. Ayrıca helva yenilmesinin en mühim nedeni ise; içeriğinde olan tahindir.
Tahin, balık yedikten sonra alınabilen ağır metaller ve radyasyonun yarattığı etkilerden vücudu korur, denizlerde oluşan kirlilik nedeniyle balıklarda bulunan ağır metalleri sıfırlar ve vücuda giren fosfor miktarını düzenleyerek, midedeki asit dengesi normale döndürür.
Her balık yemeğinden sonra çok aşırıya kaçmadan helva yani tahin helvası yemek son derece sağlıklıdır.
Afiyet olsun bereketli olsun diabet var ben sadece uzaktan bakıyorum💖💖
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, size de geçmiş olsun
SilHep bunu merak etmişimdir balığın yanına helva verildiğini
YanıtlaSilmerakınızı gidermiştir umarım
Silben keyif için sanıyoduum, bayılırım bu helvayaa :)
YanıtlaSilYorum Gönder