|
El açması börek |
Uzun zamandır aklımda olan börek açma işini nihayet gerçekleştirdim. Sonuç beklediğimden çok daha iyi oldu. Ben artık canım istediğinde el açması börek yapabileceğim demekki
|
El açması börek |
Hamuru için; 1 yumurta, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1/2 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu ve 4 su bardağı un kullandım.
Açtığım bezelerin üzerlerine 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı karışımını fırçayla sürdüm. İç malzemesi olarak ben tuzlu, tam yağlı beyaz peynir kullandım ama siz istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Kıymalı, patatesli hatta balkabaklı olabilir örneğin. Un hariç diğer malzemeleri derin bir kapta karıştırdım, unu yavaş yavaş ekleyerek hamur haline getirdim. Hamurunuz yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Yoğurduğum hamuru 12 parçaya böldüm. Bu parçaları yuvarlayarak açmak üzere hazırladım ve 10 dakika üzerini örterek beklettim. Unladığım masamda merdane ile tabak büyüklüğünde açtım. Üzerine tereyağı zeytinyağı karışımını fırçayla bolca sürdüm. Dört taneyi üst üste koyup en üste yağ sürmedim.
12 bezeden 4 parça hamurdan oluşan 3 grup hazırladım. Gruplardan birini unlanmış masada merdane ile (oklava ile çok rahat açamadım acemiyim henüz) açabildiğim kadar yaklaşık 50 cm çapında açtım. Diklemesine ortadan ikiye kesip kestiğim yerin kenarına peynirleri yerleştirdim ve rulo halinde sarmaya başladım. Hazırladığım uzun ruloyu tepsimin ortasına yuvarlayarak yerleştirdim.
Diğer hamurlarda da aynı işlemi uygulayarak sarığıburma ya da kol böreği gibi isimler verilen böreğimi tamamladım. Üzerine de kalan tereyağı zeytinyağı karışımından fırçayla sürdüm. Susamla süsledim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik turbo fırında alttan üstten verdiğim sıcaklıkla yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişirdim. Sonuçtan çok memnun kaldım. Fırına girene kadar yaptığım işlemleri yaklaşık 1 saatte tamamladım.
|
El açması börek |
Ohh Ellerine sağlık pek güzel görünüyor :) benim annemde dün yaptı hemde ıspanaklı Çok güze oldu :)
YanıtlaSilteşekkür ederim :) ıspanaklı da yapıyorum bazen hazır yufkayla. onu da denerim birgün. size de afiyet olsun :)
SilEllerinize sağlık Esra hanımcım çok güzel duruyor 🤗. Açma böreğin yeri ve lezzeti de başka oluyor afiyet olsun sevgilerimle ❤
YanıtlaSilteşekkür ederim Zehra Hanımcım sizin kadar olamasam da bu aralar hevesliyim mutfakta yeni tarifler uygulamada, denemeler yapıyorum :)
SilAy nefis görünüyor annemin biz çocukken yaptığı börekleri anımsadımm :)) Ellerinize sağlık, sevgiler <3 :))
YanıtlaSilçok teşekkür ederim, sevgiler :)
Sileline sağlık ne güzel görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilÇok lezzetli görünüyor, ağzım sulandı. :))
YanıtlaSilElinize sağlık ♥
Çok teşekkür ederim :)
Siloh ayrıntılı saoool :)
YanıtlaSilBegenmene sevindim :)
SilOhh olsada yesek ,ellerine sağlık ablam .🌸😊
YanıtlaSilÇok çıtır görünüyor el açması börek, elinize sağlık. Ben en çok kıymalı ve ıspanaklı severim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, benim tercihim beyaz peynirli :)
SilEllerinize sağlık leziz görünüyor :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilEl açması börek gibisi yoktur elinize sağlık.
YanıtlaSilHaklısınız çok severim :)
SilNefis bir el acmasi borek olmus canim💖
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)
SilEl açması böreğin çok leziz görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)
Silbiz geldiğimizde de isteriz artık el açması börek :) ellerine sağlık
YanıtlaSilYorum Gönder