Dr.Oetker Brownili Puding 🎂🍫


Herkese merhaba 😊Ramazan Bayramınız kutlu olsun.Ben de bayram misafirlerim için Dr.Oetker'in oldukça kolay ve çok lezzetli Brownili Puding'ini yaptım.Yoğun çikolata lezzeti ile kahve ya da çaylarınızın yanında keyifle yiyeceğiniz bir tatlı.
24 cm'lik bir kelepçeli kalıbı margarinle yağladım. Kelepçeli kalıbınız yoksa herhangi bir az kenarlı kalıpla da yapabilirsiniz, kelepçeli kalıbın kolaylığı kenarını aldığınızda tatlınızın sadece altında kalıbın parçası kalıyor ve keserken ve tatlının altına spatula itip servis yaparken kolaylık oluyor. Yoksa diğer kalıplarla da yapılabilir.



3.5 su bardağı soğuk sütü tencereye alıp üzerine paketten çıkan puding poşetinin tamamını döktüm. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başladım. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca yaklaşık 100 gr tereyağı ekledim ve 3 dakika kadar daha karıştırarak pişirdim. (Görsel 1)Yumuşak margarinle fırçayla yağladığım kelepçeli kalıba pişen pudingi döktüm ve soğumaya bıraktım.Turbo fırınımı 170 derecede ısınmaya bıraktım, fırınınız turbo değilse alt üst pişirme bölümünü açarak ısıtabilirsiniz. Derin bir çırpma kabına paketten çıkan un karışımını döküp üzerine 1 yumurta, 5 yemek kaşığı soğuk su ve eritilmiş 75 gr yaklaşık 3 yemek kaşığı tereyağını ekledim. Mikserin çırpıcı uçları ile kek hamuru kıvamına gelene kadar yaklaşık 3 dakika çırptım. Hamuru kelepçeli kalıptaki soğuyup kabuk tutmuş pudingin üzerine kaşıkla döktüm ve heryerine eşit gelmesi için kaşıkla düzelttim. (Görsel 2-3)Önceden alttan üstten ısıttığım 170 derecelik turbo fırında yaklaşık 30 dakika pişirdim. (Görsel 4)Oda sıcaklığına gelinceye kadar mutfak tezgahımın üzerinde, daha sonra buzdolabında yaklaşık 2 saat beklettim. 


Kutudan 2 adet poşet çıkıyor, 220 gr puding karışımı ve 265 gr un karışımı. 100 gr, tarifine göre hazırlanmış ürünün enerji ve besin öğeleri şöyle; 

Enerji     262 kcal/1094 kj
Yağ     13,91 gr
Karbonhidrat 30,56 gr
Protein     3,54 gr


İçindekiler : Şeker, buğday unu, yağı azaltılmış kakao tozu, bitter çikolata parçaları (%7,5), [şeker, kakao kitlesi, kakao yağı, kakao tozu, emülgatör (ayçiçeği lesitini), doğal vanilya ekstraktı], mısır nişastası, kabartıcılar (sodyum pirofosfat, sodyum bikarbonat), aroma vericiler, topaklanmayı önleyici (trikalsiyum fosfat), kıvam arttırıcı (ksantan gam), tuz. 
Ayrıca kutu üzerine not düşülmüş, fındık ürünü içerebilir. Domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir ürünü içermez. 

  


24 Yorumlar

  1. Mmmm... Browni de severim, puding de... Hele hele kakaolu olunca, bir de ikisinin lezzeti birleşince çok güzel bir tat çıkıyordur ortaya eminim. Detaylı anlatım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet oldukça lezzetli, hatta buzdolabında uzun bekleyince daha güzel bir hale dönüşmüş :)

      Sil
  2. Elinize sağlık, çok güzel görünüyor deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Güzelmiş denerim 😊 Ramazan bayramın mübarek olsun canım benim sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, senin de bayramın mübarek olsun canım :)

      Sil
  4. Que rico! Me encantaría probarlo! 😘😘😘

    YanıtlaSil
  5. Ya süper görünüyor. Benim gibi çikolata canavarları için yoğun çikolata lezzeti olması muhteşem bi'şey. :)) Elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :) evet çikolata severler için müthiş :)

      Sil
  6. Dr. Oetker benim de en iyi yardimcim yoksa mutfakta cok beceriksizim 😕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen hemen tüm ürünlerini seviyoruz biz de 😘

      Sil
  7. Muchas gracias por tu comentario en mi blog! Feliz semana guapa! 😘😘😘

    YanıtlaSil
  8. Bende denemek istiyorum bunu çok enfes gözüküyor.

    YanıtlaSil
  9. Ben ilk yaptığımda hiç güzel olmamıştı.Bende iyi bir ürün olmadığını düşünmüştüm.Geçenlerde bir tanıdığım yapınca inanılmaz şaşırdım.İlk fırsatta yeniden deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  10. Tadı çok güzel, anında bitti bizde :)
    Ellerine sağlık Esracım :)

    YanıtlaSil
  11. oooo harika görünüyor canımm :) Ellerine sağlıkk :)

    YanıtlaSil
  12. Çok lezzetli oluyor her paketine bayılıyorum <3

    YanıtlaSil
  13. Benim gibi kötü bir aşçı bile yapabilir sanırım. Hemen deneyeceğim bakalım nasıl olacak.. Haber veririm..

    YanıtlaSil
  14. Oh ne güzel olmuş mis ♡♡

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM