Ayak Bakımı Önerileri




Vücudumuzun tüm yükünü çeken ayaklarımızı, havalar ısınınca sandaletlerle rahat ettirmeye çalışırız. Sandaletlerin içindeki ayaklarımızın da bakımlı olması şarttır. Bakımlı ayaklar için neler yapmamız gerekli acaba :)

Benim ayaklarımın özellikle topuk derisi sertleşmeye müsait. Yazın bu sertleşme artıyor. Bu yüzden haftada birkaç kez bir tas içine ayak bakımı için hazırlanmış bir ürün koyduğum ılık suda 10-15 dakika bekletiyorum. Suyun içine duş jeli, sıvı sabun vb. de koyabilirsiniz, ayak bakım ürününüz yoksa:) Tuz da ekleyebilirsiniz ya da banyo için hazırlanmış tuzlardan varsa o da çok güzel oluyor. Ardından ponza taşıyla sert kısımları ovabilirsiniz. Topuk rendelerini önermiyorum, derinin yapısını bozabiliyor. Ben Scholl topuk törpüsü kullanıyorum çok da memnunum ama ıslak ayaklara uygulanmıyor, bir örtü üzerinde ayaklarım kuruyken uyguluyorum. Ayaklarınızı suda beklettikten sonra da topuk törpüsü kullandıktan sonra da nemlendirici bir krem uygulayın, ayaklarınız yumuşacık olacak. 

Ayaklarınızı bekleteceğiniz suyun içine 1 limon suyu, çok az tarçın, 3 tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı süt ekleyip 15 dakika beklettikten sonra ayaklarınızı durulayıp bakım kremi sürebilirsiniz. 

Ayaklarınızı dinlendirmek için de bir kaba soğuk su bir kaba da sıcağa yakın su hazırlayın. 20 dakika boyunca sırayla kaplara ayaklarınızı batırıp çıkarın. 
Her duştan sonra ayaklarınıza badem yağıyla masaj yapabilirsiniz, yumuşacık olacaklardır. 

Hatta 2 tatlı kaşığı badem yağıyla birlikte yarım tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım tatlı kaşığı buğday tohumu yağı, 1 tatlı kaşığı okaliptüs esansiyel yağını koyu renkli cam bir şişe içine koyup karıştırın. Ayaklarınızı yıkayıp kuruladıktan sonra bakım kremi olarak bu karışımı kullanabilirsiniz. Yatmadan önce sürerseniz ayaklarınıza pamuklu bir çorap giyin.

Tırnaklarınız sarımsı bir renge döndüyse beyazlatmak için bir miktar suya karbonat ekleyin, bu karışımı diş fırçası ile tırnaklarınıza uygulayın. 

Görsel Pexels.com. dan alınmıştır. 



13 Yorumlar

  1. Bizlerle de paylaştığınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yazı bana göre olmuş tam 😊❤benim topuklarım çok çatlıyor bu güzel bilgiler için çok teşekkür ederim canım benim sevgiler 😊❤

    YanıtlaSil
  3. çok faydalı yöntemler deneyeceğim keşke törpünün resmini de koysaydınız :)

    YanıtlaSil
  4. piku yazın lazım olur faydalı bilgiii :)

    YanıtlaSil
  5. Harika.Badem yağının faydalarını da öğrenmiş oldum.Ayak sağlığı o kadar önemli ki..Bazen ihmal ediyoruz.

    YanıtlaSil
  6. estupendo post!feliz fin de semana!💚💚💚

    YanıtlaSil
  7. Yaz geldi ya, ayak bakımı şart artık :)

    YanıtlaSil
  8. Ayak bakimi önemli gercekten 😊

    YanıtlaSil
  9. bakımlı ayaklar gözlerimizin bayram yapması açısından çok öenmli.... Güzel ve bakımlı ayaklara bakmayı seviyorum. Güzel bir kadının bakımsız ayakları bir anda tüm güzelliğini gölgeleyebiliyor...

    YanıtlaSil
  10. Adaçayı, biberiye ve defne yaprağı ayak banyosunda öneririm. Şiş ayaklarda dolaşımı olumlu etkiliyor.

    YanıtlaSil
  11. Ahhhhh o tas içinde çeşit çeşit aromatik ürünlerle ayak dinlendirme benim için sadece fantezi olur 2 çocukla her halde :))))

    YanıtlaSil
  12. o kadar çok yoruluyorlar ki badem yağı ile masajı deneyeceğim. teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM