Daldan dala atladığımın farkındayım ama benim blogum da böyle denediğim her şeyden bahsediyorum :)
Bugün de dün denediğim Lebeniye çorbasının tarifini vermek istedim.
Biraz uğraştırıcı ama oldukça lezzetli bir çorba, aslında bir nevi sulu yemek denilebilir.
Öncelikle akşamdan yarım su bardağı nohutu suda bekletin. Ertesi gün haşlayın, eğer düdüklü tencerede haşlayacaksanız aynı gün de ıslatabilirsiniz.
Ardından 150 gr kadar kıyma, 1 küçük rendelenmiş kuru soğan, tuz ve bolca karabiberi yoğurup, nohut büyüklüğünde (ben üşendim biraz büyük olmuş :)) köfteler hazırlayın ve buzdolabında dinlendirin.
1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve yarım yemek kaşığı unu karıştırıp 5 su bardağı soğuk su ekleyin ve tencerede karıştırarak yayla çorbası gibi pişirin. Kaynamaya başlayınca içine haşlanmış nohutları ekleyin. Pirinçler iyice pişince altını kapatın.
Bir tavaya çok az zeytinyağı koyup kızdırın, köfteleri bu yağda kızartın.
Servisten yarım saat önce çorbaya köfteleri de ekleyin, tuzunu şimdi atın, yoğurtlu çorba olduğundan kesilebilir.
Bir tavada tereyağını kızdırıp içine nane ekleyin, servis yaparken bu sosu üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Lebeniye çorbası...sanki gelbeniye diyo...harika olmuş elinize sağlık...
YanıtlaSilBen severim daldan dala blogları ki :))))
YanıtlaSilGüzel bir çorba. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilGüzel görünüyor. Kız kardeşimin kayın validesi de süper Lebeniye yapar. Sanırım, bölgelere göre bu yemeğin ismi değişiyor. Karadeniz de "Lebeniye" güneydoğuda "Yuvalama" oluyor. İyi bayramlar. :)
YanıtlaSilHic duymamistim, güzel bir tarifmis 😊
YanıtlaSilKendini bilipte ismini bilmemem ne kadar komik oldu 😂 eline saglik canm afiyetle yemissindir
YanıtlaSilYaz günlerinin vazgeçilmezlerinden :)
YanıtlaSilEllerine sağlık Esracım ;)
Yorum Gönder