Dr.Oetker Trileçe Yaptım Bugün



Dr.Oetker ürünlerini pratik ve lezzetli olduğu için çok seviyorum. Hemen her ürününü denedim ve hepsini çok beğendik eşim ve oğlumla. Bugün de Migros'tan karamel soslu Trileçe'sini almış eşim. Trileçeyi seviyorum, hafif bir tatlı, pastanelerde daha çok frambuazlısını görüyorum, birkaç kez de denedim. Bir kez de Superfresh'in dondurulmuş trileçesini denemiştim, o da büyük kolaylık.Neyse gelelim benim yaptığım tarife. Sonuç süperdi, eşim bile tatlı sevmemesine rağmen iki büyük dilim yedi. Youtube kanalımda da videosu var izlemek isterseniz 





Kutuda yapılışı çok detaylı anlatıldığından dikkatli yapılırsa hiç sorunsuz mükemmel sonuç alınır. Eklenecekler; 3 yumurta, 3 su bardağı süt ve 1 küçük kutu 200 ml lik krema.








Benim fırınım turbo, 160 derecede önceden ısıttım. Alt üst pişiren fırınlarda da aynı şekilde önceden ısıtılarak 160 derecede pişiriliyor.



















22x22 cm boyutlarında ısıya dayanıklı bir kalıbı margarin ile yağladım. Benim Teremyağ Gurme margarinim vardı onu kullandım. 












3 yumurtanın sarısını akından ayırdım. Yumurta aklarını derin bir çırpma kabına alıp mikserin çırpıcı uçları ile 3 dakika çırparak kar haline getirdim. Yumurta sarılarını spatula yardımıyla kar halindeki aklara yavaş hareketlerle yedirdim. 



Üzerine paketten çıkan un karışımını ekleyip yumurtaları söndürmemek için yavaşça karıştırıp kek hamuru kıvamındaki hamuru hazırladım. Pişirme kabına boşalttım ve ısıtılmış fırınımda hafif pembeleşinceye kadar 25 dakika pişirdim. Pakette 25-35 dakika süre verilmiş bana 25 dakika yeterli geldi. 


Trileçeyi ıslatmak için derin bir kaba 3 bardak süt, bir kutu krema ve paketten çıkan ıslatma sosunu koyup tamamen eriyinceye kadar 3 dakika kadar karıştırdım. Fırından çıkarınca 5 dakika bekletip hazırladığım sosu dilimlenmiş trileçe kekinin üzerine döktüm. 



Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alıp 2 saat beklettim. Servis yaparken paketin içinden çıkan karamel sosunu üzerine döktüm. Herkese tavsiye ediyorum. 




35 Yorumlar

  1. Mmm olsa da yesek :) bu Oetker iyi ki var ya :D ben de sayelerinde bişeyler becerebilmenin zevkini yaşayabiliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok kısa zamanda gerçeğine yakın :) lezzetler ortaya çıkarabiliyorum, yorumunuz için teşekkürler :) +BiPoşetKitap

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. Abla karameli mi güzel böğürtlemi güzel. Ve kutudan cıkan sos uzerine yetiyor mu. Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kutudan çıkan karamelliydi, sanırım böğürtlenli sos yok bu markada, tüm ölçüler yeterli geliyor, hiç sorunsuz hazırlanıyor :)

      Sil
  3. ay trileçe bayılırıım, frambuazlısı en çok, otker he tımıms evde hiç yapmadım oleey ya öğrenmiş olduum :) dün blogun kapalı gözüküyoduuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bloggera geçerken benim bir şeyi eksik yapmamdan kaynaklanmış tıkladım düzeldi :)

      Sil
  4. heey blogunda bişiler oluyiiiii :)

    YanıtlaSil
  5. Dr Oetker'in ürünlerini ben de denemeyi seviyorum, çoğunu biliyorum ama bu dikkatimden kaçmış, kullanacağım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Dr. Oetker benim de kurtaricim oluyor hele okula bir seyler götürmem gerekince 🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem çabuk yapılıyor hem de ölçüleri tam tutuyor :)

      Sil
  7. Sütlü tatlılara bayılan biri olarak bunu denemeli hemen :)))

    YanıtlaSil
  8. ben yapmıştım bundan hem pratik hem güzel oluyor çok beğenmiştik ...elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Todas tus entradas son geniales, muchas gracias por tu visita, espero verte pronto por allí! Que tengas feliz fin de semana! 🌷🌷🌷

    YanıtlaSil
  10. Dr. Otker tarfilerini ben de çok başarılı ve lezzetli buluyorum. Ellerine sağlık Esra ablacım. Olsa da yesek dedim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birgün birlikte de yeriz belki Meltemcim :)

      Sil
    2. Ay ne güzel olurdu. Çok isterim karşılıklı oturup seninle keyif yapmayı canım.

      Sil
  11. Trileçe hafif bir tatlı. Ben şeker içeren hiçbir şey yemiyorum. Çok arada bir yersem, bunun gibi hafif tatlıları tercih ederim. Bu şekilde yapımı da gayet kolaymış. Öğrendik sayenizde. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Elinize sağlık önceden pek treliçe sevmezdim ama şimdilerde tüketmeye başladım elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ara sıra, tatlı isteğini karşılamak için hafif bir tercih :)

      Sil
  13. çok güzel şeyler yapıyorsunuz elleriniz dert görmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için :)

      Sil
  14. blogunuzu yeni keşfettim çok güzel tarifler yer alıyor elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Biz Boşnakların sofralarındaki olmazsa olmazı Triliçe. Nasıl da severim. Eşimle sohbetini yaptık. Yapması biraz meşakkatli olduğunu söyledi. Keşke denese. Belki olacak. Ahh Trileçe ahh.
    Selamlarımla,

    YanıtlaSil
  16. Trileçe hiç yemedim ama deneyeceğim. Teşekkürler bu güzel yazı için :)

    YanıtlaSil
  17. Güzel olmuş elinize saglık. blogunuzu yeni keşfettim çok güzel tarifler yer alıyor elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM