Sentor Antidepresan Bitkisel Ekstre



 Instagram HdsLokmanHekim sayfasından gelen şifalı bir üründen bahsetmek istiyorum, kendilerine de teşekkür ederim. 

🌺 Antidepresan ilaç kullanmak istemeyenler ya da bitkisel çözüm arayanlar için Sentor melisa otu, kedi otu, sarı kantaron ve karadut içeren bir ekstre.



 

🌺 Melisa otunun faydaları; sakinleştirici özelliği ile bilinen limon kokulu şifalı bir bitki. Tarih boyunca özellikle ruhsal sorunların yatıştırılması için kullanılmış. Ayrıca hafıza ve öğrenme yetisini olumlu etkilediği bilinmekte. Sınavlara hazırlanan öğrencilere konsantrasyon için önerilmekte. Depresyon, demans yani bunama ve Alzheimer hastalığına olumlu etkileri olduğuna dair bilimsel çalışmalar mevcut. Ayrıca uykusuzluk, endişe, migren ve diyabet gibi sorunların tedavisinde ve adet sancılarını önlemede kullanılıyor. Stresi ve kaygıyı azaltıyor, cinsel isteksizliği önlüyor, bilişsel işlevi artırabiliyor, uykusuzluğa iyi geliyor. 

🌺 Kedi otunun faydaları; kökünde bulunan maddeler sakinleşmeyi ve ruhsal iyiliği destekliyor. Kökündeki antioksidanların yatıştırıcı etki gösterdiği ve uyku kalitesini arttırdığı doğrulanmış. Kedi otu kökünün düzenli olarak kullanılması durumunda yaygın anksiyete bozukluğu ya da obsesif kompulsif bozukluk gibi rahatsızlıkların belirtilerini de azaltabileceğini gösteren araştırmalar mevcut. 

🌺 Kantaron çayının faydaları; ruh haline iyi gelir, uzun yıllar boyunca ruhsal psikolojik sorunları çözüm olarak antidepresan niteliğinde kullanılmış. Sinirleri yatıştırır, depresyona iyi gelir olaylara daha olumlu yönden bakmayı hemen sinirlenmemeyi sağlar, strese iyi gelir. Günümüzde en çok yaşadığımız sorunlardan biri olan stresi rahatlatmaya yarar. Strese bağlı olan kaygı, uykusuzluk gibi sorunları da giderir, cilde iyi gelir, iltihap gidericidir. sindirim sistemini rahatlatır, hormonları dengeler, adet sancıların hafifletir. Ağrı kesicidir, mide sağlığına iyi gelir, kansere karşı savaşır, solunum sistemini rahatlatır. 

Bu faydalı ekstrenin tadı da çok güzel. 

Stresimin ve kaygılarımın çok olduğu bu günlerde bana çok yararlı olacağını düşünüyorum. 

2 Yorumlar

  1. aaa bugünlerde salgın nedeniyle depresyona giren çok saol lazım olanlara söleriim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM