Feng Shui Hakkında Merak Ettikleriniz

Feng Shui

Feng Shui hakkında merak ettiklerinizi bir araya toplamak istedim, kelime anlamı Çince rüzgar ve su anlamına gelen Feng Shui, insanlar ve çevreleri arasındaki ilişkiyi ele alan ve temelde mekanları belli kurallar içinde düzenleyerek aile fertlerine huzur, sağlık ve bereket sağlamayı, bulunduğu ortamda uyum için yaşamayı, doğanın yaşam enerjisini evinize getirmeyi amaç edinen Çin kültürüne ait bir felsefe.

Feng Shui ye göre suyun şifalandırıcı sesi parasal enerjiyi arttırır. Bu yüzden evinizde minik bir su havuzu bulundurabilir ya da daha kolay olarak su dolu bir kaseyi yatak odanız hariç evinizin sevdiğiniz bir köşesine özellikle salona yerleştirebilirsiniz. 

Feng Shui de her renk farklı bir anlama gelir. Aşkın rengi kırmızı Uzak Doğu'da şansı simgeler, fazla kullanıldığında huzursuzluk hissi yaratır. Sarı başarı, bolluk, bereket, şöhret getirir. Turuncuyu çalışma odanızda kullanabilirsiniz çünkü yaratıcılığı ve dikkati artırdığı düşünülür. Oturma odasında renklerin insanın hayatına renk kattığı düşünülerek farklı renkler kullanılmalı tek renk ağırlıklı olmamalıdır. Evinizde beş elementin renkleri yani ateş; kırmızı, turuncu, toprak; kahverengi tonları, tahta, yeşil tonları, su; mavi tonları, metal; gümüş altın gibi metalik renkler ya da direkt metalin kendisi bulundurulmalıdır.   

Feng Shui ye göre evinizdeki canlı bitkiler bolluk ve berekete yardımcı olur, yenilenebilir enerji üretirler. Bereket bitkisi, Şans Bambusu ya da Para Ağacı adı da verilen Crassula ve kırmızı çiçekli bitkiler tercihiniz olabilir. 

Feng Shui ye göre doğru yere asarsanız ayna enerjiyi kat kat arttırır. Yalnız yanlış yere asılırsa negatif enerjiyi arttırır. Salonunuzda yemek masanızı yansıtacak şekilde, bahçeye ya da hoş bir manzaranın karşısına asabilirsiniz. Ev girişinin tam karşısına değil sağına ya da soluna asmalısınız. Yatak odalarında yatağı yansıtacak şekilde ayna asılırsa eşler arasındaki huzuru bozacağı düşünülür. Yemek masasının üstüne asılan aynanın masanın bereketini arttırdığı düşünülür. 

Feng Shui ye göre evinizde bir bolluk bereket köşesi oluşturabilirsiniz. Bu köşenin banyo, tuvalet, çamaşır odası ya da garajda olmaması gerekiyor. Uygun bir odada doğal kristaller, bitkiler, değerli objelerle bu köşeyi hazırlayabilirsiniz. Kristal olarak kuvars, pirit kristali, sitrin ya da ametist kullanabilirsiniz. Tütsüler yakarak bu köşede meditasyonunuzu yapabilirsiniz. Yemek masanızın üzerine ayva, nar gibi çabuk bozulmayan meyveler koymanın da bereketi arttıracağı düşünülür. 

Feng Shui ye göre evinizin giriş kapısının tam karşısında ayna ya da cam olmamalıdır, bunlar olursa gelen enerjinin eve girmeden geri döndüğü düşünülüyor. Kapıya ya da kapının kenarına gelenlerin içeri girmeden önce görecekleri ve olumlu hissedecekleri dekoratif bir obje, nazar boncuğu, fil imgesi, kuru biber, kuru kabak gibi koruyucu bir tılsım asılmalıdır. Yemek masası ve yatak odası gibi mahrem yerler evin girişinden görülmemelidir. Huzursuzluk vereceği düşünüldüğü için evin girişinde saat de görülmemelidir. 

Mutfak temiz ve toplu olmalıdır ancak bereket getireceği düşüncesiyle masa ya da tezgah üstünde bozulmayacak yiyecekler meyve, çerez, cam kavanozlarda kuru gıdalar, tahıllar, turşular bulundurulmalıdır. 

Yatak odasına yatak ve komodinler harici eşya koyulmamalıdır. Ayna olmamalıdır, giysi dolapları başka odada bulunmalıdır. Ama bunları koymak zorundaysanız yataktan direkt görünmeyecek şekilde yerleştirilmelidir. Televizyon da huzur dolu uykuyu bozacağı için olmamalıdır. Saat ise yatak odasına huzur yerine acelecilik getirdiğinden bulunmamalıdır. Yatakların baş kısımları kuzeye dönük olmalıdır. Bu daha iyi bir enerji akımına neden oluyor. 

Banyo her zaman derli toplu ve temiz olmalı, kapısı ve klozet kapağı sürekli kapalı tutulmalıdır. Aksi takdirde yaşamsal Chi yani her yeri kaplayan, içimizde ve dışımızda bizi etkileyen ve devamlı hareket eden kozmik, metafiziksel enerjinin eksilmesine, kısaca enerji kaybına sebep olur. 

Feng Shui ye göre evinizde negatif enerjiye sebep olacak kırılan çatlayan tüm nesneleri atmanız gerekiyor. 
Depoladığımız her şey olumlu enerji akışını engeller. Bu yüzden biriken her şeyi toplayın fazlalıkları verin. 

Feng Shui ye göre daha önce yaşanan bir eve taşındıysanız her odanın köşelerine bir tutam tuz koymalısınız, böylece önceki yaşayanların kötü enerjisi emilecektir. Tuzu koyduktan 48 saat sonra bulunduğu yerden atabilirsiniz. 


Görseller Google görsellerden alınmıştır. 














39 Yorumlar

  1. Feng Shui konusunda ben de çok fazla fikir sahibi değildim sayenizde detayını sayenizde öğrenmiş oldum. Çok teşekkürler Esra hanımcım ❤️😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de okuduğun için teşekkür ederim canım :)

      Sil
  2. Ay ne değişik bir felsefeymiş 😍

    YanıtlaSil
  3. Eşyalarla ilgili ilginç inançlarmış.Duymuştum ama bu kadar ayrıntılı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de yapabileceklerimi uygulayacağım :)

      Sil
  4. Bi dönem bende bu konuya çok takmıştım :) Detaylı bilgilendirici bir yazı olmuş emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Kırılan şeyleri evde tutmamak gerektiğini duymuştum. Feng shui felsefesi ile de bağlantısı varmış meğer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de duymuştum ve elimden geldiğince atmaya çalışıyorum.

      Sil
  6. Bu felsefeye çok inanıyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de merak ediyordum deneyeceğim yapabileceklerimi :)

      Sil
  7. Uygulamayı düşünüyor musun peki canm :) ben pek ilgilenmiyorum bu tarz şeylerle. Ama burada önemli olan inanmak bence. İnanarak yaşantımıza yön verebiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsini yapamam tabi ama farkında olmadan yaptıklarım da var aralarında, yapmadıklarımdan da bazılarını denemek istiyorum :)

      Sil
  8. Harika aciklamissin bir solukta okudum ve bayagi bilgilendim💖

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim :)

      Sil
  9. Tuz olayını bilmiyordum. Diğer noktaları bir dönem,hayatımda uygulamaya çalışmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok zor şeyler değil çoğu denemek lazım :)

      Sil
  10. Ben hiç duymamıştım.Bilgilendirme için teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de okuduğunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  11. bildiklerimi uyguluyordum. Bir de eklemek istiyorum piramit şeklinde eşyalar şans getirdiğine inanıldığı için yatak odasında bulundurulması gerekiyor. Ayna konusu ise biz Türklere göre hiç değil zira bizim evlerimizin girişinden yatak odasına kadar her tarafımız ayna :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. piramit şeklini hiç duymamıştım deneyeceğim, ayna haklısın yatak odasında mutlaka oluyor :)

      Sil
  12. Benim de ilgimi çeken bir konudur, yıllar önce röportaj yapmıştım :)

    YanıtlaSil
  13. bir ara baya takmıştım buna ama sonra uğraşamadım ve bıraktım..

    YanıtlaSil
  14. Estupendas entradas tienes en tu blog!!Buenas noches!!!❤💛💙

    YanıtlaSil
  15. It is very interesting to know this and try to organize at best our home and life.
    Regards,
    Flo

    YanıtlaSil
  16. Çok duduğum ama yeterli bilgim olmadığı bir konhtdu.Sayende öğrenmiş oldum canım.
    Kalemibe sağlık ❤❤

    YanıtlaSil
  17. Emeğine sağlık, bilmediğim bir konuydu.

    YanıtlaSil
  18. İlk kez duydum ve öğrendim çok teşekkürler



    www.yazimbari.com

    YanıtlaSil
  19. Feng Shui duyduğum fakat bu kadar bildiğim bir konu değildi çok güzel yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  20. hımmmm yaniiiii su su rengi ve taşlar ve çiçekler deniycem tişkir yaaa :)

    YanıtlaSil
  21. Bolluk bereket köşesi ne güzel bir fikir!

    YanıtlaSil
  22. Feng Shui merak ettiğim bir felsefe. Farkında olmadan bazı uygulamaları yapıyormuşum. Evde kırık ve çatlak nesnelerin tutulmaması, çocukluğumdan bu yana hep söylenir. Negatif enerji yaydıkları iddia edilir. Ben de hep atarım onları. Demek doğru bir şey yapıyormuşum. Teşekkürler sayenizde birçok bilgiyi öğrenmiş oldum konu hakkında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fazla kullanılmayan eşyaları atmak rahatlatıyor beni de :)

      Sil
  23. Selamlar ben sizi takipteyim sizde beni takip ederseniz çok sevinirim bu arada bir mim hazırladımda cevap verirseniz çok mutlu olurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takibinizi göremedim blogumda ama ben sizi takip ettim, mim cevabımı en kısa zamanda yazarım :)

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM