Ciltteki Kaşıntıyı Nasıl Önleyebilirsiniz




Cildinizin herhangi bir yerinde kaşıntınız varsa önce bir Dermatolog ile görüşün, yapılan tetkiklerden sonra ilaç kullanmanıza gerek yoksa kaşıntılı ciltler için evde hazırlanan karışımlar ya da hayatınızdaki ufak çaplı değişiklikler işe yarayabilir. 




Öncelikle hafif ve rahat kıyafetler tercih edin. Pamuklu, keten gibi doğal kumaşlardan oluşan giysileri satın alın. Cildinizin nefes almasına izin verin. Çamaşırlarınızı yıkarken deterjan yerine sabun tozu kullanın.



Sıcak su ile yapılan banyo cildinizi daha da kurutarak kaşıntının artmasına neden olabilir.
Kaşıntı giderilene kadar 10-15 dakikalık soğuk kompres, buz küplerini bir torbaya koyup hafif hafif cildinizde gezdirerek ya da soğuk su dolu torbalarla masaj yaparak sizi rahatlatabilir.
Kaşıntınızın nedeni böcek ısırığı ise ısırılan noktaya bir buz küpü bastırabilirsiniz. 




Kaşıntının nedeni cildinizin kuruması ise nemlendirici bir losyonla cildinizi nemlendirebilirsiniz. Bu nemlendiricinin parfüm içermemesi çok daha iyi olabilir, ayrıca buzdolabında bekletirseniz soğuk ürünü uygulamak etkiyi arttırabilir.  




Mentol, kafur, aloe vera içeren cilt bakım ürünleri kaşıntı için faydalı olabilir. Özellikle böcek ısırığı, zehirli sarmaşık döküntüsü, güneş yanığı sonucu oluşan sorunlar için bu tarz ürünler çok uygundur. 

4 Yorumlar

  1. hımm hiç kaşıntım olmadııı ama iyi bilgi lazım olunca başkalarına söleriim :)

    YanıtlaSil
  2. Kaşıntı ile ilgili yapilacaklar cok onemli ipuclari ile halledilebilirmis
    Tesekkurler editor dikkat edecegim..

    YanıtlaSil
  3. Bazen nedensiz yere cildimde kaşıntılar oluyor. Stresten dolayı diye düşünüyorum. Tavsiyelerini dikkate alacağım canım.

    YanıtlaSil
  4. Kuru cilt kaynaklı kaşıntılarda Nemlendirici losyonu buzdolabında saklayıp kullanmak gerçekten rahatlatıcı olacağını düşünüyorum. Faydalı bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM