Az Bilinen 5 Şifalı Bitki




Hindiba


Hindiba, karaciğer tıkanıklıklarında, safra akımının artması gerektiği durumlarda çok yararlıdır. Ayrıcı siyatik ağrılarında, bağırsak tembelliğinde, baş ağrısında, sık tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonlarında da faydası görülür. Özellikle enginarla birlikte kullanılırsa etkisi daha da artar.




Keçiboynuzu


 Güney ve sıcak bölgelerde yetişen çok faydalı bitkisel bir besindir. Kendisinden birçok yan ürün de elde edilebilir. Pekmezi kansızlıkta çok yararlıdır. Büyüme çağındaki çocuklarda canlandırıcı, kuvvetlendirici ve kemik geliştirici etkiye sahiptir, kemik erimesinde, menopoz öncesi kadınlar için çok faydalıdır. Sık tekrarlayan siğillerde, göğüs ağrılarında da kullanılır. Yaz ishallerinde aralıklı olarak günde 2- 3 adet keçiboynuzu yemek, ishalin kesilmesine neden olur. Keçiboynuzunun idrar söktürücü özelliği de vardır. Bir başka özelliği de erkeklerde cinsel gücü arttırmasıdır. Cinsel gücün ve isteğin artmasını istediğiniz dönemlerde günde 2 adet keçiboynuzu yemelisiniz.






Şahtere otu

Sebzelerin şahı demektir. Sulak yerlerde yetişir. Nedeni belli olmayan ya da uzun süreli tedavilere rağmen geçmeyen egzamalarda, alerjilerde, kaşıntılarda bazı başka bitki karışımlarıyla birlikte yarar sağlar. Ateş düşürür, zayıflamaya yardımcı olur, karaciğer damarlarını, dolaşımı açıp kuvvetlendirir ve idrar söktürür. Ancak uzun süreli ve yüksek dozda alındığında toksik etki gösterebilir. Bunun için bir uzmana danışmalıyız.






Kafur

Paketler halinde satılır. Çok keskin bir kokusu vardır. Çok az, sadece birkaç damla susam yağı karıştırılarak masaj şeklinde uygulandığında romatizmalara ve ağrılı romatizmal bölgelere iyi gelir. Ayrıca çok üşümüş olan bölgelerde de dokularda ısınma yapar. Vücudunuzun bazı bölgelerine birkaç damla süreceğiniz kafur, zehirli böcekleri ve haşereleri bulunduğu bölgeden uzaklaştırır. Ancak dikkat, kafuru elledikten sonra ellerinizi gözlerinize kesinlikle sürmemelisiniz.





Ayva yaprağı


Çok faydalı bir bitkisel drogtur. Stres, uykusuzluk, müzmin öksürük ve yüksek ateşte faydalıdır. Bir su bardağına 2-3 ayva yaprağı koyarak demleme çay gibi içebilirsiniz. Suya ayva yaprağı aromasını vermeniz için 1-2 dakika kaynatabilirsiniz de. Gergin bir dönemdeyseniz, özellikle nane limonla beraber kullanıldığında sakinleştirici etkisi gösterir.


4 Yorumlar

  1. Bu tür yazıları okuyunca aktara daha sık gitmem gerektiğini düşünüyorum. Teşekkürler Esracığım 😊🤚

    YanıtlaSil
  2. aa ne ilginç hiçbirini bilmiyorum yaaa peki öğreniceeem bi de enginarla ilginç enginar bayılırııım hele de enginarlı baklaa :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel faydalı bir yazı olmuş kaleminize sağlık teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  4. Bitkilerin Şifa verdiğine bende İnanırım Yani eskiden ilaçlar o kadar yoğun kullanılmıyordu ve eski toprak dediğimiz dedelerimiz babalarımız annelerimiz bizlerden daha sağlıklı ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

YAZARIN ADI

ESRA TAKIM

İZLEYİCİLERİM